Man MÅSTE säga HEJ!

Jag har en fasa när jag e ute å går med Zack!
 
"Promenadlimps-tanterna"!
 
Tanter, modell äldre...med minijyckar i snöre...helst då sånt där snöre som man kan förlänga flera kilometer med en enkel knapptryckning!
 
När jag på håll ser en sån tant, så går jag automatiskt in i försvars-mode!
 
Zack väger närmare 40 kilo...han har en tjurnacke och ganska så mycket kraft när han vill eller INTE vill någonting...minijyckarna väger som en smörbytta, å det enda de kan åstadkomma till obehag för ägaren, e ett tjattrande och ett gläffsande....
 
Man möts....jag förbereder försvarstaktik...å så kommer frasen...
 
-Får dom hälsa?
 
SUPERSUCK!
 
Först å främst...eftersom Zack blev biten i valpålder av just en såndär liten hysterisk sak, så e han INTE särskilt förtjust i närkontakten med dem...för det andra...utöver försiktigheten e han grymt nyfiken och småsugen på battalj iaf...å kombon blir ett surr i kopplet som mina armar inte riktigt mäktar med!
 
När man så, vänligt men bestämt, avböjer "hälsandet"....så brukar det uppvisas sura, bittra miner...det muttras om hur fruuuuktansvärt viktigt det e för hundar att få hälsa...att de minsann e flockdjur...å att det e ganska grymt av mig att INTE låta pysarna morsa på varandra!
 
Geeeezuz Christ, liksom...get real!
 
Alla hundar som lever och bor i en familj, HAR sin flock...dvs de andra individerna i familjen....de knattar inte runt i livet och deppar över att de inte ser riktigt likadana ut som övriga familjen...de har sin rang, sin trygghet och sitt liv i den enda flock de känner till....PUNKT!
 
Visst kan det vara kul för jyckar att mötas, slåss, busa och springa...men ALLA hundra har inte samma inställning till detta...å det e väl iaf FAN att det inte kan respekteras av pudelklubben! Detta retar gallan av mig!!
 
Jag tycker det e HELT ok att fråga...men jag tycker väldigt illa om vissa reaktioner! Jag har haft hundar större delen av mitt liv...jag har gått kurser...jag har läst hur mycket hundlitteratur som helst...och JA, jag kollar på Ceasar ibland även om hans metoder inte alltid stämmer överens med mina...så jag VILL inte ha lektion i hundhållning av tantligan...å jag vill inte behöva försvara mig, varför jag INTE vill frottera Zack med andra hundar!
 
Han gillar´t INTE...även om det kliar i honom av nyfikenhet....men han blir stressad och stissig...så nej tack...avstånd och respekt e vad som gäller för mig och min pojke!
 
Frågade en kärring...för JO, hon var elak...å då blir man kärring per automatik...en gång, om hon ränner runt och skakar hand och hälsar på varenda kotte hon ser...varesig hon känner vederbörande eller ej, bara för att de e FOLK....hon blev så arg att hon nästan började spotta syra!:)
 
Något svar fick jag däremot inte...
 
Happ...det om detta...
Nu ere jobb på gång...så ha en pén eftermiddag alla lediga göttegrisar...å alla arbetsamma löneslavar åxå!
 
//MK
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mks.blogg.se

tankar, funderingar, analyser och åsikter i en enda soppröra!

RSS 2.0