Dagrömmar och Kampraderier av allehanda slag!

IKEA!
 
Detta gigantarium av fattigmansdrömmar:)
 
Triljarders kvadratmeter av pedagogiskt och pyssligt ihopsatta lösningar för alla smaker och plånböcker!
Ett enormt bygge där man lätt förlorar sig i dagdrömmar...
Jag e mästare på just detta...dagdrömmerier....
 
I eftermiddag har jag renoverat mitt sovrum totalt....det e nytapetserat och flott som sjutton...Å jag slog mig själv med häpnad när jag himlade och rullade med ögonen likt ett chokladhjul på Liseberg åt den ena pastell-countryside-romance drömmen, efter den andra, vad det anbelangade snuttepluttiga sovrum!
 
Jag frossade i "OldFashioned" överkast, med vackra kuddar i finurliga kreationer...jag suckade leende åt ett par "skira" sommargardiner som nästan andades "Svensk barndomssommar"...jag fröjdades åt alla mönster i ljuvaste rosa och läckraste pastellgrönt...rosenknoppar, blad, nyckelpigor...Tavlor på väggarna som skrek ut ett romantiskt budskap...oskuldsfullhet, vackert...nästan så jag blev tårögd när jag i fantasin dekorerade, planerade, spacklade, målade och shoppade nytt till MITT tillkommande sovrum!
 
 
(lite kontra vad jag skrev igår om hur jag INTE e pysslig hemma...enna).....
 
Hur som haver...jag hittade MASSA inspiration denna eftermiddag bland "Tindra", "Malm", Fusk" och allt annat vad de olika prylarna heter i detta Kamprad´ska Palats!
NU vet jag hur jag VILL att saker ska se ut här hemma...nu vet jag vill med mitt hem....
Bara det är ett jättekliv faktiskt....Nu fattas bara pengarna!:)
 
Jag hittade ett kök värt att bita av sig fingrarna för....urfint och såååå ljust....hyllor med små kryddodlingar...en diskmaskin dold bakom ett kamouflage, samma med kyl o frys som från utsidan såg ut som gammeldags skafferidörrar....en härlig yta till priset av 70.000....mmm, då får man INTE med micron...men i övrigt ingick det mesta...så fint!
 
 
,,,har ni sett?? Så grannt!
 
Jag hittade handdukar, gardiner, blommor...jag hittade små växthus...å en hylla jag vill ha på dass....jag hittade  glas...ursnygga vinglas med en flådig karaff....jag hittade en soffa...fåtöljer å ett nytt köksbord...byrå till hallen, spegel, tavlor, bestick...kuddar i fina färger...å ljus!
 
In emellan åt vi en mellanstor portion av köttbullar på den nya fina restaurangen...
 
vette sjutton hur många bullar det var...men gött var det...å jag blev komamätt och orkade knappt kravla mig nerför trappen till "heminredningsplanet"!
 
Å DÄR...där finns ju allt pillemojsigt!
Det där lilla extra som gör ett hem mysigt, ombonat o rart....Nästan så man kan visualisera Ria Wägner mitt i härligheten...med stomatolsmajl och blårutigt förkläde...spollockigt hår och bismarkshalsband...ja, jösses...Kamprad goes 60`s....me oh my!
Med en touch av åttitalets pastellhysteri...ackompanjerat av blommor, blader å allt annat som anses tuttinuttigt!
 
Jojjomänsan...det vart en heldag i möbel & inredningsriket nummer ett....glatt överraskad att lite mer classy gammalstil återfötts å puttat bort alla jävla panellängder och fyrkantiga, turkosa 70´tals grejjer...Jag kände mig helt enkelt mer "hemma" än vad jag någonsin gjort på IKEA!
Kanske mycket pga att jag var ruskigt mätt och däst och inte hade samma energi att tycka det mesta e plastiskt o fult...men i alla fall...det var trevligt...å det nya varuhuset på Torp var abnormt stort o fräscht!
 
 
Efter denna pilgrimsfärd, fortsatte eftermiddagen på bla NILLE....där det inhandlades massa saker till det stundande studentkalaset....å nånstans DÄR började mitt jäkla ben paniskt ybervärka igen...
Så haltande o hoppande på ett ben, lommade vi till bilen å for hem...
 
Förutom servetter, glas, tallrikar o en mängd andra attiraljer...kom jag med hem med en sån här...
 
 
...som dessutom innehöll en "BakBilaga" med rena drömliknande tårtor...så inte nog med att jag ska måla, tapetsera, möblera, pynta å dekorera...jag ska minsann i mig bli en jävel på tårtbak åxå!:)
 
 
( Återigen kontrar jag mot gårdagens inlägg om mina tillkortakommanden i tårt-köket)....
 
Man KAN vad man vill....å det man inte kan...KAN man lära sig! *snusförnuftig maximus*!
 
NU ska jag krypa upp i soffhörnet...vila mitt sargade ben...å fortsätta drömma om allt jag vill, kan och ska!
(en annan dag)!
 
Nattnatt!
 
//MK
 

Mycket man vill, sa kärringen...

Jag har nog aldrig ansetts som en särskilt romantisk person...sådär skir, vän och kvinnlig som jag i grund och botten önskar jag vore...utan mer som en "Tommy-girl", uppväxt i jeans, träskor och med en spade i hand i full färd med att hjälpa pappa gräva i trädgården eller annat...
 
Har många gånger önskat jag vore mer "Sofistikerat kvinnlig"...kunna bära klänning på ett självklart vis OCH se ok ut i det...intressera mig för mer "kvinnliga" saker som nagelvård, senaste modet, pynta hemmet och sånt där klassiskt...
 
Men hur jag än vänder och vrider mig i mina få, men ivriga försök...så känner jag mig mest som ett jäkla mumintroll i allt annat än jeans...och när jag ska agera inredningsarkitekt på hemmaplan, så tröttnar jag ganska snabbt...det är INTE jag!
 
 
Jag skulle vilja kunna sticka fantastiska alster, som min mor kunde...
Islandströjor med avancerade mönster...bäbiskläder....strumpor och allt som bara GÅR att få ihop med ett par spetor och ett tråd...men NÄ...jag tappar en maska...det blir ett hål i min kreation...och jag tappar sans balans, humör och förnuft!
 
 
Jag skulle vilja kunna sy...starta en symaskin och skapa rejäla grejjer...gardiner, kuddar, täckjackor och annat som den händige kan fixa..men icke då...jag vet knappt hur man trär tråden på en symaskin riktigt...å efter några hackande "stygn", upptäcker jag ofta att det som skulle bli så fint på alla de vis, är snett, vint och vridet...DÄR åker blodtrycket upp rejält, tråden bits av och  maskineländet stuvas tillbaka i det hörn den bor i...
 
 
Baka....jodå...det klarar jag hyffsat....jag kan göra goa bullar...amerikanska blåbärsmuffins...och en kalastårta som heter duga....inga problem...en å annan finfin rulltårta slänger jag ihop åxå, och jag VET jag e duktig på budapestrullar...men drömmen är av ett helt annat slag...jag vill skapa konstverk...tårtor som imponerar...som får gäster å annat löst folk att tappa hakan...men varje gång jag ger mig i kast med nåt, så blir det aldrig som bilden jag har, inuti i hövvet...
 
 
utan mer som....
 
 
........typ!
 
Heminredning....ett alldeles eget kapitel...dels för att jag e hopplöst bunden te saker jag HAR...svårt att kasta grejjer som jag fått av någon som betyder mycket...svårt att släppa iväg sånt som följt med sen kottarna var små...enormt svårt att klippa banden med ungarnas barndom osv...allt som funnits, SKA finnas kvar...på ett ungefär...å sen handlar det ju om pengar!
Det vill tll mycket stash o cash för att bygga den typen av hem jag VILL ha...
 
contemporary kitchen island designs have been developing over many
 
...kök....bara som en hint o fingervisning....jag bör alltså inte bara börja spara till en viss del av inredning, utan till ett helt nytt hus...
 
Suck...
 
 
...och ett helt nytt tänk...
 
Nä, jag blir nog kvar i min gamla fyra...klädd i mina gamla jeans...köpande gardiner på Jotex...och drömmande om fantastiska tårtor, samtidigt som jag står och vispar ihop de 6 förbenade äggvitorna till samma gamla kalastårta...Jag kommer nog fortsätta drömma om fina tröjor och stickor som nästan raljerar på egen hand...osv osv...
Men det e så det är...det e JAG.....på ont o på gott!:)
 
Så ere....
 
 
the bitter truth....men iaf...ett rufs, en katastrof, ett troll...men JAG!:)
 
Ha en go kväll!
 
Tjing, over and out!
 
//MK

Ett ögonblicks Optimism! :)

Funderar en stund på det här med å skriva, och vad man skriver om...min blogg är som en något förenklad dagbok...det handlar till stor del om min vardag och vad som (aldrig) händer i den...ont här, ont där, jobb, mat, saknad, längtan osv...
När jag sitter och småläser i mina egna inlägg, så inser jag med en butter suck...att fy bubblan vad jag e skittråkig!
 
Det är en LUNK...så som otroligt många andra lever åxå, så inget fel i det....men det som kanske roar andra, behöver ju nödvändigtvis INTE roa mig...Det  är "den ena dagen den andra lik".....
 
Kliva ur bingen, hinka kaffe, borsta tänder, dra på kläderna...jobba....eller, vid lediga dagar, gå ut med Zack..sen följer alla dagar ett mönster...äta, skita, sova....å som sagt...det e HELT ok....men kanske inte riktigt hur jag vill det ska se ut, de där sista kvalitétsåren man har kvar, innan ålderdomen nyper en i arlset! 
 
Sen snackar jag inte omvälvande äventyr a´la Jules Verne...men att det nångång hur som haver, kunde få ske nånting som sticker ut litegrann...som "öronmärker" dagar, så man minns dem med ett leende när man sitter på hemmet å gör livet pestigt för de stackars vårdare som ska kliva efter i ens egna fotspår!
 
Mina Norge-planer kan ju bli ett litet avstamp...Något nytt, pirrigt och spännande...
Och jag är rätt nöjd med hur jag vidgat mitt tänk vad det anbelangar just detta...hur jag bestämde mig för att inte alls försöka snika mig så nära Sveriges gräns som möjligt...utan började spåna runt i HELA  Nordens Kuwait!:)
Det har ju gett resultat...å jag känner mig som en 5-åring inför mötet med Farbror Tomten, när jag förstår att jag i princip redan är erbjuden ett jobb....Jösses, typ!
 
Det blir en bra bit att åka...men i gengäld verkar valmöjligheterna nästan oändliga...
 
Nytt folk, nya vänner...nytt ställe...annat land...språk...regler och hujedamej...MEN så pirrigt...på ett skönt vis:)
 
Detta kan ju bli min vändning vad det gäller många saker...lite spänning...lite utmaning...mycket bättre lön, å helt fantastiska förmåner...
Jag ÄR taggad...men samtidigt känns det nästan overkligt, att nåt som e SÅ bra, händer mig!
Småbittert och realistiskt tråktänk!
 
Hur som helst....vi vet alltid vad vi har...men inte vad vi får...å det där enormt nedtryckande citatet har satt alltför många käppar i hjulet för mig...för vem e det som säger att det vi FÅR, inte kna vara låååångt mycket bättre än det vi har eller har haft??
Satsar man aldrig, kan man heller aldrig vinna något...SÅ e det minsann också!
 
Jag är nog redo att ta klivet ut i "ingenting"....ta chansen...satsa på något som kanske inte blir vad jag hoppas och tror, men som KAN bli över all förväntan jättebra...som kan bli SÅ mycket BÄTTRE än vad jag hoppas och tror...
Nån gång ska väl nåt sånt också kunna hända liksom?
 
Är det åtminstone hälften så bra som det beskrivs, så e jag en lyckans ost, å då kan jag minsann skönja stor förändring i både vardagslunk och plånbok!:)
 
Och för att bryta neggo och gnälltrenden en liten stund...så kan jag meddela att jag väljer att se det här på ett positivt och mycket lovande sätt...Det känns som det e dags...och jag e på tur...att FÅ lite tur:)
 
Chockerande optimiskt kanske...men huuuuu, va gött det känns:)
 
NU....ska det handlas te köttfärspaj...typ!
 
Gokväll!
 
//MK
 

Mammors Söndag!

Söndag...men inte vilken söndag som helst....utan Mors Söndag!
 
Kommersens dag, Interfloras dag...Marabous och Gevalias dag...och så vidare!
 
Tycker det e trams! Det har jag alltid tyckt!
 
Mammor, pappor, barn och Helgon borde firas jämt, så är det!
 
Det är vidare mitt livs första "Mors Dag" utan mamma...det suger rejält!
 
För hur jag än vrider och vänder på alltihopa, så saknar jag känslan av att ge henne en fin blomma, dricka kaffe på eftermiddagen med gräddtårta och ge henne en såndär go "mamma-kram"!
Jag längtar efter henne!
En hopplös längtan som ALDRIG kommer ge resultat...en evighetslängtan, ett svart avgrundshål av saknad!
 
Nu är det som det är, livet är inte rättvist alls!
 
Solen skiner denna dag, det är ganska varmt ute, och jag lallar runt här hemma sjukskriven!
Benet är NÅGOT lite bättre idag, värken har förflyttat sig en aning, och jag kan gå behjälpligt! Äter piller och är trött som fasen, men det kommer nog snart ge sig hoppas jag!
 
Det är alltid så här...
 
Ordet "lagom" har aldrig vart min melodi! Allt eller inget är mer min stil...
 
Äter jag, äter jag halvt ihjäl mig, bantar jag, så äter jag vääääldigt dåligt...motionerar jag, så gör jag det med sån bravur att benen nästan går av på mitten.
Undrar just om jag NÅGONSIN kommer lära mig något av alla mina dumma misstag!?
 
Hur som helst så ska jag gå en väldigt kort liten promenad med käre hund, sen ska vi grilla på altanen.
Dagen blir till vad vi gör den till och jag får väl försöka dra upp mungiporna en aning..
MINA barn har mamma kvar, och för deras skull, så gör vi den till en ok-dag!
 
Önskar alla Mammor en glad "Mors Dag" och fortsätter med mitt!
Tjingtjing!
 
//MK
 
 
Men min mor i tankarna, hennes favoritblommor...
 

ONT!

Just i skrivandets stund e jag relativt less på det mesta...
 
Har under några veckor tagit tag i mig själv, min urusla kondis, min taskiga motivation/ambition och mitt sanslöst slöa kroppelände!
Det har gått över förväntan jättebra...å jag har traskat nog så hårt, cirka cirkus milen varje dag!
Ibland har jag delat upp det på två kortare, ibland har jag bränt iväg en jäkla massa km på en å samma gång...
 
Å NU....nu när det börjar ge utdelning....när jag helt plötsligt kan trava på i samma hårda tempo hela tiden..
NU...när jag inte ser ut som en punkterad blåsbälg när jag återkommer till min ytterdörr...å NU när kilona börjar ge med sig...
 
DÅ....
 
Då får jag benhinneinflammation! :(
 
Å det, mina vänner....gör JÄVLIGT ont för att uttrycka mig milt!
 
Ungefär på samma nivå som tandvärk....molande, stickande, brännande, molande ÄNNU mer...å riktigt sjujäkligt all in all!
Hela smalbenet (skenbenet) och muskulaturen omkring gör ont...Pinigt, plågsamt och TRÅKIGT!
Svårt att gå är det också, och hur det ser ut kan jag bara ana efter kommentar från en av mina vårdtagare idag, när hon susade förbi mig i korridoren med sin rullator...
 
K(ont)enta...
 
Vila, inga promenader på några dagar, byte av skor OM jag ändå måste ut o röra på mig...vilket ju e relativt troligt med tanke på vilken typ av husdjur man har, tigerbalsam, voltaren, diklofenak...och...för att klara Diklofenaken...Omeprazol!
Hurra för motionerandet....det tar stillsamt livet av mig! Så ere!
 
Har jobb imorgon åxå...å behöver ju som bekant vartenda öre jag kan knega ihop...men tji får jag...för e jag såhär handikappad imorgon bitti, så inte lär jag åka på jobb!
 
Over and out...
Ben i viloläge och film på tv:n....
 
(å det e ju inte alls kalasväder för låååångpromenad ute just nu, näää-ä-rå!) 
:(
 
//MK
 
 
 

Student, vakthundar och vakthunkar!

Det var ett tag sen man satte sig ner och skrev nånting...
Mest för att det inte funnits mycket att skriva, ingen motivation alls...plus att det vart mycket annat!
 
Fullt upp med mitt motionerande och min personliga vendetta mot alla tröstekilon...samt ganska mycket jobb, så nä, bloggandet har inte haft hög prioritet den sista tiden!
 
Fast ikväll kliade det lite i författar-genen, och jag tänkte slänga in några rader innan bedtime...ska Inte bli sen ikväll, då jag har fullt upp hela dagen imorgon.
Det e yngsta dotterns bal imorgon, och vi ska iväg till Gustafsberg och kika på alla vackra flickor i sina balklänningar och killarna...snygga o prydliga i sina kostymer!:)
 
 
.....typ!
 
Å så drar det ihop sig till Student...kalas, partaj, massa mat o böveln å hans moster!
Det e ingen billig story det här med student...mössor, kläder...till både bal och avslutning...kalas för en jättehög med folk....å dito dricka till lika många...
Sen att den lilla myggan e värd varenda cent och massor mer därtill, det e en helt annan sak...man ska ha råd...å det har man inte ofta som singelmorsa...med en undersköterskelön...hehehe....blir nästan full i flabb av motsägelsen:)
 
Nä...det här e minsann inget å gnälla över...Min Helena tar studenten...å det ska firas...PRONTO!:)
 
Nu ska jag ta min trötta kropp och hoppa i säng...
Ingen hemma, så inatt sover man ensam...OGILLAS....tänk en gång när de små liven flyttar hemifrån på allvar!
Då får jag väl köpa mig en RIKTIG Vakthund...eller ...öhh...leta rätt på en RIKTIG Vakthunk...
 
 
(vakthund)
 
 
(vakthunk)
 
Det blir nog bra, vad det lider!:)
 
Den dagen, den sorgen! :)
 
Gonatt o sov så gott!
 
//MK
 
 
 

Ytterligare bara en dag...

Idag är en dag som inte är en bra dag!
Det har varit begravning till en av mammas bästa vänner!
En härlig, go o rar människa man känt i hela sitt liv... Och precis som mamma, fick hon vara med en alldeles för kort tid!

Cancer är fult!

Alla jävla bullshitsjukdomar är fula!

Det var redigt kämpigt att dra på sig begravningsstassen igen! Tungt, påminnande...bara 7 månader sen man gjorde samma ritual.. Å då med mor!
Fruktansvärt att se hennes familj så förtvivlad... Att känna DERAS panikslagna smärta så tydligt.. För att man själv lever med den varje dag!
Usch!!!

Det ÄR fruktansvärt att förlora någon man älskar! En pina, en själslig tortyr... Å rätt ofta frågar jag mig själv vad som är meningen med livet!

Jag tror man ska leva efter devisen "INGA planer"... Inga drömmar om hur det ska va eller hur livet ska bli...

En dag i taget... En stund i taget... Andas, fokusera och försöka hitta de små guldklimparna som dyker upp emellanåt... Å ta skiten för vad det är!
En radda av dagar som avlöser varandra... Inget stort eller fantastiskt... Bara tid!

Så ere tycker iaf jag!

Dagens summering:

Tungt o lessamt! Deja vu som var äckligt påtaglig!
7.7 km motion o mindblasting...
Trött o småhängig..
Men "still kicking"!

//MK

MK om "Min Zack"! <3

Ingenting i hela världen e mer känsligt för "moodchanges" än en hund är...å det är en egenskap som växer sig starkare ju äldre de blir.
De kan nästan känna på sig "innan" nånting stör å ställer till...å deras närvaro och tröst är ovärderlig!
 
Zack hör/känner av mig bums!
 
Han vet alltid när jag håller på att bli ledsen eller stressad....
 
Då lägger han sitt stora huvud på mitt knä...tittar på mig med stora sorgsna ögon...han KRAMAS....han låter mig borra in mig i hans varma päls hur länge som helst...bara står där...finns...är...för mig...
 
Han har varit ett enormt stöd för mig, sen mamma gick bort! Fantastisk pojke!
 
Det slog mig när vi var ute förut, att han fyller 6 år i augusti...6 år..åren går så jäkla fort!
Det tog mig många år att hitta just HONOM....ett letande av Guds like....å så hittade jag den här gule ulltussen!
 
 
Den allra raraste....
 
Kärlek vid första ögonkastet....mitt hjärta smalt!:)
 
Spenderade hans första 2 månader på golvet...kröp runt å busade...satt med honom i mitt knä när han sov...lekte, kelade...
Jag var/är så tvärsåld på den här gangstern..:)
 
Numera sover han på tjockt överkast, vikt i lager på lager, bredvid min säng....å varje natt när jag vaknar och verkligheten biter mig i rumpan..så känner jag efter om han ligger där han ska...det gör han ALLTID...å så ligger jag bara å klappar honom en stund...tills jag tuppar av igen....Trygghet....det e min Zack det!
 
 
 
Än är han relativt ung...men som sagt...åren rusar snabbt fram...å ålderdomen på en hund kommer krypande ganska fort...vid 8-9 börjas det...å jag kan bara säga att det är med FASA och sorg jag vet att han inte kommer finnas hos mig alltid!
Blotta tanken svider rejält...
 
Zack är liksom ett livskapitel för mig...
En kille jag letade efter i dryga 20 år, innan jag hittade å var nöjd...
En milstolpe i mitt liv, då han är släkt med min barndomslabrador...
Vad blir jag utan min Zack?
 
Å nån ny hund e inte ens å fundera på...
Kommer bara jämföra ihjäl mig...
 
Han får avsluta min hundägarkarriär....så ere!
 
 
 
 
 
 
 
 
Min stora, ludna kärlek!
 
*Minnows Zack*
 
Världens finaste Labrador!
 
//MK
 

MK om bantning och motion!

Sitter lojt tillbakalutad i soffan... Känner av en annalkande träningsvärk i benen... Å Zack sover! Dryga 2 mil har vi traskat på ett par dagar o det får väl anses rätt ok?:)

Jag är jojo-bantningen personifierad!
Många gånger har jag förbannat mig själv, när jag låtit kilona äta sig på... Å lika många ggr har jag jobbat bort dem!
Tack o lov, att jag går ner lika lätt som jag går upp!
Skillnaden den här gången mot alla andra är, att jag kör ett sundare race!
Ingen "rigshospitalsdiet", inget LCHF ( som jag tror e rent livsfarligt i långa loppet) o inget annat trams... Utan satsar helt på inkomster o utgifter!

Gör man av med mer än man stoppar in, då GÅR man ner... O bygger muskler samtidigt!

Har apparna "Shapeup" o "Runkeeper" till min hjälp, och det e grymt peppande! Äter kalorisnålt, kolhydratsnålt o fettsnålt... Lagt ett dagsintag GRYMT lågt, men så ere när sommaren kryper inpå!:)

Dagens första promenad slök nästan 450 kalorier, vilket motsvarar en go räksallad MED dressing!:)

Nog briljerat...
Det känns bra, jag mår ok... Å den här gången vill jag förändra både vikt o inställning! Inget mer ätstörande utan nu ska jag lyssna på kroppen!

Promenader förresten...

Vilken helt underbar form av motion!
Inga särskilda kläder behövs... Inga tider att passa... Inte en massa supersnygga tjejer omkring i nyaste träningsmodet som glor på en annans "jagharfött3barnonästanätitihjälmigpåchoklad"-kropp...
Nä, bara jag, min hund... Å så ere med det!:)

Dessutom löser jag massor av problem under tiden!
Allt från ekonomi till framtida önskemål o planer!
Hjärnan får massor av syre, pumpen arbetar taktiskt o snabbt, benen går av sig själv... Zack blir superrastad o jag blir smal!

What a win-win situation!:)

Nu tänker jag satsa hårt!
Ta det som det kommer!
Föra mina listor o noteringar... Å låta det ta den tid det tar!

Å nu SKA det gå!:)

Må väl!

//B

Alla gillar olika, och bara det e SAMMA Olika, så är det ok!

Det hojtas vitt o brett om att alla ska få tycka, tänka, göra, rösta osv, olika och som dom vill!

Det håller jag fullständigt med om!

Vill dra det såpass långt att jag anser att detta ska gälla just "alla"!

Har märkt, inte bara EN gång, utan många... Att det föreligger MÅNGA frågetecken runt just det här! Vad innebär det egentligen?

Att gilla olika, verkar vara ok så länge man gillar SAMMA olika... Så länge det där "olika" ligger inom en politiskt korrekt mall!
För den där respekten som man uppmanas ge åt allt som inte är LIKA, verkar faktiskt inte förekomma särskilt generöst åt de där grupperna/ individerna som följer en annan övertygelse, än den som "Alla gillar olika" har bestämt att alla SKA ha!

Det här behöver inte handla om vare sig politiska inriktningar eller om olika etniciteter... Det kan vara om precis vad som helst!
Så fort nån skiljer sig från den korrekta massan, då brölas det i mängd o massor...då läxas det upp o talas om hur fel vederbörande har....

Ska det anammas "Alla gillar olika" och detta skall respekteras, ja då ska det tamähfan gälla även sånt som majoriteten, eller högst skrikande massa, INTE har godkänt!

Hyckleri är det, när det omhuldas pressfrihet o demokrati... När blotta ORDET demokrati bara gäller somligt och inte somligt... Typ!

Vill spy på alla som genom frenetiska försök att hjärntvätta allt som kommer i deras väg (genom tjat, gap o ett evigt flaxande o upprepande) och som samtidigt, med översittarattityder hallelujah-förklarar innebörden av...
"Allagillarolika"!

Invandrare gillar olika, svenskar gillar olika, sossar gillar olika, moderater likaså... Barn, advokater, uskor, mammor, pappor, sverigedemokrater, asiater, afrikaner, européer, jag, du, vi...

Jag gillar INTE bruna bönor... Men det kanske du gör!

Ska ena gruppen få rida på "olikavågen", så ska det även gälla den andra!

Tycker jag!

På ett ungefär menar jag som så... Att även om man tycker att någon har väldigt fel, så HAR den rätt att få o ska behandlas med samma respekt som de/det man anser vara rätt o riktigt!
I långa loppet erbjuder ju DET, att alla åsikter får ett lika värde... Å då kan man slå sig för bröstet å anse att man respekterar "allagillarolika"!
Kan man inte detta, så tycker jag man ska va tyst!
...... Å därmed har jag sagt mitt!:)
Ha en trevlig kväll!

//MK

Varför vara bloggare?

Minns när man började att blogga...det var stort...tror året var 2007 och portalen var Amelias bloggportal!
 
Det var ett annorlunda bloggande...en gemenskap på gott och på ont, och rätt snart kändes det som en egen liten ogenomträngbar community, där man levde ett skyddat bloggliv.
Man lärde känna folk till höger och vänster...man hade favoriter och såna man anammade mindre...men kontentan var en jättestor bloggfamilj, där man ältade, dividerade, tjötade, bråkade och hade rätt allmänt kul!
 
Man var SEDD....och väldigt ofta var man ganska positivt bekräftad!
 
Jag var en ambivalent typ....trivdes rätt ok, men kände allt som oftast att jag ville vidga mina vyer...så jag startade ytterligare en blogg..Nu på bamsiga AB-bloggen...
 
Samma scenario där...man blev ett ganska skojsigt gäng med skrivglada typer. Och oj en sån brokig skara! Människor från Sveriges alla hörn, med olika bakgrunder, etniciteter, åsikter och olika tillhörigheter både vad det anbelangade religion och politik!
Ofta var det rena kaoset i diskussioner och argument....men allra oftast var det en mysig gemenskap där man fick många nya, härliga vänner...
En "speciell" blev man VÄLDIGT go vän med, och denne någon finns i mitt liv än idag...vilket jag e väldigt glad för:) Dock en aning frustrerande, då man viljat så mycket mer än man egentligen vågat! Hå å hej!
 
Kanske man lär sig något å tar tillvara på saker och ting på ett annat vis hädanefter!:)
 
Hur som helst...båda dessa härliga samlingsplatser är idag bara ett minne blott! De lades ner, stängdes av...och våra bloggar försvann ut i etern...å där svävar de säkert runt än...lyckligt ovetande om att ingen numera bryr sig om dem ett dugg!
 
Flyttade över mina alster till det mycket, mycket mer anonyma "Wordpress".....det enda man hörde där inne vart ekot från svunna tider...man kände sig näst intill isolerad innan man hittade "de sina" och fick länkat hit och dit...
Detta funkade ett bra tag egentligen...MEN....har de senaste månaderna känt ett eormt behov av förändring...
Så mycket har hänt...traumatiska saker som satt taggar i själen för evigt...och min gamla blogg speglade mer och mer hur illa jag mått/mår....den blev som en notepad för en mycket skrivglad terapeutbehövande....dystert, obevekligt, upprepande....allt från ljusgrått till svartaste svart...huuuuu!
Jag behövde komma bort från dethär....skapa en förändring, om än så bara genom en sketen liten, obetydlig blogg...
 
Därför har jag den här nu...en re-start....som en "Game Over, try again"!
Här vill jag skriva på ungefär samma vis...om allt och inget....om sånt som betyder något, eller det lilla som inte betyder ett dugg...här har jag förhoppningen att få beskriva ROLIGA saker, nya saker som händer...förändringar till det positiva...förmodligen varvat med det vanliga trista tugget! Men iaf...Här vill jag kunna berätta hur JAG är, när jag INTE är lessen, butter, nere, stressad, deppig, hysterisk, ofokuserad eller bara allmänt dum...kunna dra på smilbanden emellanåt...kunna få tjoa ut att "Nuuuuu minsann, har det hänt nåt jäkligt BRA"!
 
Det verkar väl bra?:)
 
Här e man anonym egentligen...samma eko och samma saknad efter bloggandet som "var"....men med den stora skillnaden att jag valt att "go public" med den...varför ska man gömma sina ord? Eller sina tankar? Jag har inget å dölja eller att skämmas över....så nu fåre bli så här...
Nu har jag känt på det några veckor...och visst...stillsamt, lugnt och lagom....precis som jag vill det ska vara!
Inga stora ovationer, eller heller ilskna diskussioner....bara jag, mitt klotter...å en å annan kommentar:)
Dessutom...det e ruskigt kul att skriva, att berätta, att blogga...det e en ventil lika fungerande som terapi, analyser och annat....man får UR sig, samtidigt som det ger tillbaka på så många andra vis...så ere! :)
 
Må väl!
 
//MK
 
 

Åhhhh... Usch!

Det här med förkylningar...

Att vakna i tidiga ottan, sakta men säkert upptäcka att man e uggen som bara den... Halsen svider, näsan e täppt, nacken värker... Man fryser utan täcke o svettas med täcke... Det e inge kul!

Att sen dessutom behöva ringa o sjukanmäla sig kvart i 7... Till en redan hårt belastad personalenhet... Brrrr!
Det e minsann inget käckt alls!
Man känner sig pinsam o skyldig!
Jag avskyr det!!

Men så ligger det till idag...
Inget att göra nånting åt!
Det värsta e smärtan i nacken... Det där stör mig nåt våldsamt!
Man blir som en krum pinne i hela kroppen!

Nu ska jag använda den här kyliga o blåsiga Söndagen till ingenting alls!
Se på TV... Kanske, äntligen, läsa ut min bok ... ( har enorma fokusproblem ) ...å så ska jag jobba hårt på ett kurerande!

Spännande dag ahead!

//MK

Poesi i sin renaste form!:)

Tänk att va miljonär...
Så mycket man kunde gjort o sett..
Istället för att sitta här
I hundhårsmisär...

Tänk att va biljonär...
Man skulle gett bort massor av klirr o cash...
Till alla man håller kär...
Både här o där...

Tänk att va miljardär...
Man skulle hitta en livsstil, en attityd..
En med skön atmosfär...
Inga räkningar som tär...

Fast...

Inte för å skryta...
Mitt liv jag aldrig skulle vilja byta...
Mot pengar o rikedom av materiella slag...
Ett fett konto är som kedjan... Den rostiga länken gör den starkaste svag..

Mitt i min verklighet av hundhårshögar, obetalda räkningar o allsköns livssvängar...
E jag med det JAG har, snuskigt rik utan några pengar!

Så ere!:)

//MK

När man e på "rätt" plats...


Ytterligare en dag lagd till handlingarna!
En dag som slutade med arbetskväll!
Varit lugnt o stillsamt o inga märkvärdigheter alls... Tvärtom... En ganska mysig kväll!

Ibland dyker det upp såna här små guldkorn till arbetsturer!
Allt stämmer...
Man jobbar med någon man trivs med, vilket egentligen är ruskigt viktigt...
Arbetet flyter på..,
Man får en enorm bekräftelse av någon...
En kram, ett igenkännande leende, goa kommentarer ... Härliga skratt.. Osv!
Kort sagt, allt stämmer!

Det e såna här dagar man klockrent känner en mening med det man gör... Man vet man valt rätt!

När man efter skiftets slut, omklädd o på väg hem, vet att man gjort sitt bästa och att det fungerat bra, då är det en härlig känsla i både kropp och knopp!

Att man sen, som en görgo bonus, inte har ett dugg ångest eller motsträviga känslor inför att man alldeles strax ska igång med NÄSTA arbetspass... Det tycker jag talar sitt eget språk!

Man trivs med sitt jobb! :)

Go känsla!:)

Å det man känner för de här gamlingarna... "Sina" tanter o små gubbar... Det man lär sig av dem o den respekt man känner inför deras långa, strävsamma liv och all deras erfarenhet...det e STORT!:)

Happ... Så här lyrisk kan man åxå bli, när det e o har varit soft... Å när man nöjd med dagen på många vis, strax ska krypa ner i sängen för några timmars sömn innan nästa pass tar vid!

Ha en god natt, önskar jag!

// MK

En ovanlig dag, idag!

Torsdag kväll...Sitter vid laptopen med ett glas rött bredvid mig...har varit ledig idag, och det spelar ju liksom ingen roll HUR mycket man än trivs på sitt jobb...det e göttast å va ledig iaf!
 
Dagen har förflutit lugnt och skönt...Inga stora abrovincher vare sig hit eller dit, och i det stora hela har jag nog varit ganska harmonisk idag, för omväxlings skull!
 
Är en slav under en våldsamt trist inre stress, och hittar sällan den där avslappnade ögonblicken då jag e fullkomligt nöjd med precis det jag har och det jag är är....
Idag har jag lyckats...nästan!
Prestationskraven ligger där under å pyr...men tack vare regn o dimma har jag kunnat strypa den värsta känslan....rabatter, å trädgård!
Detta jäkla "måste", som inte alls e min grej egentligen!
 
Jag gillar verkligen, och uppskattar, en fin trädgård...blommor o grönt....men ogillar att pillejoxa med det själv! Man får träningsvärk i arslet, jord under naglarna...och det kryllar av otrevligheter och 8-beningar där i mylleländet!
 
Ångrar bittert mitt löfte till mig själv om en fin, städad och pyntig "utsida" iår...Gud, så dum jag e!!
 
 
Ytterligare ett krav jag inte kan släppa taget om! Holy smokes!
 
Men, som sagt...idag kom regnet å räddade mig...man SKA inte  rensa rabatter i ösregn har jag hört....å därmed var den saken ur världen för en liten stund!
 
Istället gick jag och dottern en go skogspromenad med Zack...dränkta som katter blev vi...men det var helt ok ändå! Inga spindlar, inget skit under naglarna...å ingen krumbuktig ställning med näsan ner i backen, utan en helt vanlig promenix! Kändes ok....till och med när kalla vattendroppar rann ut efter ryggraden, då den sjöblöta jackan inte längre lyckades hålla vädret ute! E det vår så e det....tamigfan!
 
Jag har även lyckats byta lakan...tvätta lite...hämta min mobilladdare som jag glömde på jobbet igår....och dammsugit!
Det sistnämnda berättar jag bara för å vara märkvärdig...här dammsugs varenda dag år ut och år in....mestadels på grund av  "denna häringe" hårbollen...
 
 
...men andra orsaker förekommer ju åxå....så som sand, smulor å allsköns skit som finns hos alla! Hade det däremot INTE funnits en hårboll a´la Zack här, hade nog sugningen varit mer sporadisk!
 
Vad som då kanske utmärker den här dagen från övriga MEST....är att jag inte känt det som jag e jagad av fan själv!
Han med blåslampa, och jag indränkt i bensin....
Varför vet jag inte...det bara e så....å jag tänker vara rätt så nöjd med det!
Varje dag under många månader nu, känns det som nåt kommer hända....eller som någon jagar mig hej vilt, utan att jag vet vem...
Idag har jag inte känt så....å det har känts gött!
 
Känner en viss längtan efter sommaren...med tillförsikt, och med ett hopp om att den kommer funka! Ljuset som kommer, som redan till stor del är här...lukten av grillat överallt...känslan av att alla helt pötsligt blir attans internationella ( :D )...och av att man får göra lite som man vill... Jag ser fram emot små utflykter, att få simma o bada...sitta ute å läsa, sena ljumma sommarkvällar...jobba...(a-a, till och med det)....å jag ser fram emot besök från någon jag tycker mycket om, som jag träffar allt för sällan...och jag ser fram emot att få stressa av!
(för då e ju trägården förhoppningsvis redan klar, räkningarna betalda, hundhåren minskade i antal, dammet dammat och jag i rejält good shape)...harkelharkel!
 
(jomen visst....drömma kan man ju alltid )
 
Fast just nu e jag ganska så i fas med "idag"....den funkar....trots dimma, regn o annat illtyg....å sommaren kommer, tids nog. Tänker inte ha alltför bamsiga förhoppningar heller, om den där "perfekta sommaren"....utan jag tänker försöka ta den för vad den är...anpassa dagarna efter humör, väder, arbete osv....
På SÅ vis tror jag den kan bli ganska hyffsad, prestationsfri och stressbefriad!
 
Nu ska jag steka plättar!
Morsningkorsning!
 
//MK

Hemma!

Att få växa upp och bo här, är en ynnest!
Något man ska fundera över ibland, när annat inte känns bra!

Här känner nästan alla varandra... De flestas historia vävs in i ens egen...
Det är trygghet, ro, harmoni och en lugn känsla inombords...
Allt man kan och vet härstammar härifrån... Allt man ärvt och instinkter man har!
Närheten till havet, till den karga naturen... Holmarna och skären som ligger likt ett beskyddande band i havsbandets yttersta.. De som tar de hårdaste och första stötarna av höststormarnas framfart...
Allt här andas "HEMMA" för mig...

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo någon annanstans... Jag provade en gång... Skulle bo i Småland i 2 år... Var hemma efter 4 månader, som jag mestadels tillbringade hemma hos mor o far!
Det gick helt enkelt inte!
Jag hade lappsjuka proffessionale HELA tiden!

Nä... Jag hör hemma HÄR!
Bland bohusklippor och granit... Bland salta vågor och tång... Med närheten till Skagerack, vars närhet man är påverkad av hela tiden!

Här e jag född... Å här tänker jag stanna!

//MK

Min första sommar...

Det känns att sommaren e i antåg! Det e ganska ljummet ute, solen skiner... Det luktar hav,tång, tjära o hampetåg överallt...

Första sommaren utan mamms!:(

Minns förra sommaren... Hur man fortfarande på ett näst intill maniskt vis höll fast vid tron o hoppet att allt skulle lösa sig! Hur man envist försökte leva sitt liv så normalt som möjligt... Valde att stänga ute ALLA om och men!
Mamma mådde inte alls bra förra sommarn...
Men hon kämpade på!

Vändningen kom nån gång i Juli...alla planer blev förändrade... Det maniska hoppet bleknade för var dag som gick... Speciellt mammas, tror jag! Hon gav upp lite mer för var dag som gick!

För min del blev det klockrent hur galet man prioriterat saker o ting... Det blev så tydligt hur man BORDE gjort, men i villfarelsen tillåtit sig att blunda för!
Där fanns hon... Min mentor genom livet... Å som genom en fingerknäppning förstog man, att så skulle fallet inte vara så länge till!

En makabert smärtsam insikt!

Det är väldigt svårt att ta till sig hur allting blev! Varje dag finns det saker jag vill berätta för henne, fråga om... Å så kommer den tunga sanningen som ett knytnävslag rakt i nyllet...
Jag KAN inte berätta, fråga eller dela stort som smått längre!
Allt är sagt... Inget kan tilläggas!

Nu e det snart sommar igen... Buskar, träd o blommor slår ut... Det har kommit humlor o myror å allsköns kryp.. Maskrosorna poppar upp överallt...
Allt lever upp... Allt fortsätter som om ingenting hänt... Livet går vidare... Men inuti mig är allting annirlunda..
Min första sommar, utan mamma!

:(

//MK

The Måndag....

Måndag!
 
THE Måndag....
 
Inget godis, ingen glass....ingen cola...
 
Mängders av promenerande och ett ivrigt pepp-tänk...
 
"snartsommarsnartsommarsnartsommar"....osv i all oändlighet!
 
I takt med att godissuget stiger, tuggas det ivrigare och ivrigare på snusen...
 
Tänk.....som man e!
 
Att man kan BLI en sån frenetiskt sockerpundare....
 
Jag blir STRESSAD på allvar när jag slutar äta godis...lite halvhysterisk näst intill....det fattas nåt...å det e MINST lika jobbigt som att sluta röka!
 
Snusa tänker jag ALDRIG lägga av med...det e som en tröstans snuttefilt, på nåt vis...den ligger där den ligger och hjälper mig fokusera LITE på annat än mat/godis/glass/cola/cigg....urk!
Slutar jag med min käre General e jag snart storkund hos Philip Morris igen....för å inte prata om dejtandet med KaramellKungen....Nä...prillan får sitta där den sitter....så ere mä dä!
 
Nu ska vi käka köttbullar här minsann...hemgjorda...med sås och potätta...sen ska jag nog koppla min kravallabbe igen och gå en runda te....det enna känns lite somrigt ute....Bäst å passa på innan nästa Lågtryck dunsar in med full kraft igen!
 
Lite i chocktillstånd e jag...då jag faktiskt har en ledig dag idag...å det regnar inte....inte ens duggregn...å vinden har lugnat ner sig den med...
 
Ur Led e Tiden...
Det har jag alltid sagt, å står vid!
 
Morsning!
//MK
 
 
Höger arm för en sån här.....åhhhhhhhhh!!! :S

I mitt nästa liv....

I mitt nästa liv ska jag direkt efter mjölktänderna skaffa porslinsgarnityr..

Jag ska aldrig börja snusa eller röka..

Jag ska utbilda mig till veterinär..

Bo hemma länge o spara snuskiga mängder med pengar...

Va mer "tjej-tjej" och tycka om fina klänningar...

Få samma barn...

Köpa häst...

Bygga ett stort hus med bamsig hundhård..

Ha snyggaste bilen i "stan"...

Vara gift med Bono... I HANS nästa liv...

Inte äta godis... Bara på lördagar...

Lära mig många fler språk..

Vara pysslig o huslig...

Aldrig gnälla...

Inte hata matte...

Fortsätta va livrädd för spindlar...

Å vara ruskigt äventyrlig, självsäker...

..... Å schnööööögg!

I det här livet fortsätter jag med ett fungerande koncept...

Jag ska äta glass!

Ha en pén kväll!

//MK

Förändringsvinden blåser...

Kanske den där helomvändningen jag drömmer om är inom räckhåll nu!
Mina hett efterlängtade "Norgepapper" har ÄNTLIGEN kommit!
Nu gäller det bara å hitta ett jobb åxå!:)
Ett man verkligen vill ha... Helst... Å ett som betalar bra... Ännu hellre!

Kan mycket väl tänka mig att ta en break från äldrevården ett tag o syssla med nåt helt annat...
Men det får bli vad det blir... Bara det ger en go lön så jag kan kravla mig ur den här ekonomisituationen jag hamnat i!

Jaja... Ska använda morgondagens eftermiddag o kväll åt att kolla utbud o efterfrågan... Spännande!:)

Diverse andra förändringar jag drömmer om får komma pö om pö... En sak i taget...Rom byggdes minsann inte på ett par dar!:)

Utöver detta har det långpromenerats idag med fint sällskap av minimus, Helena!
Vi plockade vårblommor och åkte till mammas grav med en bukett helt i hennes smak, och som jag vet hon hade älskat!
Mamma var sån... Gillade det lilla, det enkla...och hon brydde sig aldrig om storslagna saker!
Hon värderade en teckning från barnbarnen låååångt högre än hon nånsin skulle värderat en Picasso!

Klarade besöket lika dåligt som alltid... Det tar cirka 3 minuters abnorm behärskning... Sen brister allt!
Det är en hemsk, overklig känsla... Hennes namn på en gravsten är som ett knytnävslag i magen! Det tar andan ur mig totalt!

Undrar om man någonsin förlikar sig, vänjer sig?
Jag tror inte det!

Vet inte ens om jag vill det!

Önskar alla en skön fredagkväll!

//MK

Kärringbeteenden...

Något med det värsta jag vet är att bli förlöjligad!
Såklart det spelar roll VEM som tramsar, och på vilken nivå... Men rent generellt blir jag döputt om någon till exempel härmar mig, avbryter mig, tittar på mig uppifrån o ner med ett flin i ansiktet... Eller om någon behandlar mig som jag förväntas inte kunna någonting alls!

Brrrr!!!

Som arbetare i kvinnodominerad branch, händer ju sånt här lite då och då... Å jag tror MÅNGA känner igen sig!
Vi "kärringar" e några baddare på att förminska varandra!
"Kom inte här o tro du är någon"-attityden är markant tydlig på vissa ställen, och fruktansvärt jobbig attvistas runt!

Finns INGET som får mig så ur balans som när det gaddas ihop och spelas upp ett helt drama av hierarkipinkande och revirskvättande!
Larviga jävla brudar!

Nu e jag ju kanske inte den lättaste nöten att knäcka och jag e RELATIVT bekväm med vad jag kan,vill o behärskar...men stackars de som INTE känner så!
Yngre, nyutbildade personer har det nog inte alltför lätt alla gånger!

Det verkar vara väldigt viktigt vem som varit på plats längst!
Sånt som erfarenhet, bredd på kunskap, och upplevelser räknas inte lika högt!

Med detta pekar jag inte diskret på någon av mina arbetsplatser... Vare sig de jag vart på eller där jag är... Jag pekar på dem allihop DIREKT!
Det här larvet finns överallt!
Tror nog grabbar kan vara nog så jävliga på varandra, men det verkar vara på en annan nivå! Mer rakt fram o rakt på..
Den kvinnliga delen av befolkningen beter sig lömskare, mer som ormar!
Baktalar, sprider rykten, skvallrar, fryser ut osv...

Undrar varför det e så?

Å bara som en poängtering...

Jag pekar inte på någon bestämd, jag menar ingen särskild nu..utan det är bara ett snabbt reflekterande över hur vi gummor beter oss mot varandra många ggr... Inte alltid... Men ofta! Man kan till och med se det hos de gamla!

Å poäng nummer två....

JagTRIVS på min nya arbetsplats... Så jag e nog relativt skonad!

Ha en härlig 2:a Maj!

//MK

Superpessimistisk tjöt!

Något med det värsta jag vet är känslan av att något skall hända!
En gnagande olustkänsla som förföljer en genom dagen... I värsta fall genom flera dagar!

Idag e en sån dag!

Känner mig iaktagen... Bevakad... Ungefär som att nånting bara VÄNTAR på att få slå ner i skallen på mig och få förstöra!
Olustigt te tusen!

Har sen mamma gick bort känt såhär väldigt ofta! Hjälplöst och utsatt läge typ... Brrrr!
Kan inte stressa av eller lägga in en lägre växel, utan hjärnan går på högvarv och målar precis allting i pessimistiskt svart!
Läget e låst... Å allt man gör leder ingen vart... Man kan lägga sig ner o sparka sig trött, det hjälper inte!
Det SKA vara besvärligt, fattigt, tungrott och knökfyllt av ångest! Basta!

Såna här dagar ifrågasätter jag ofta varför man ens bryr sig om att försöka?
Varför jobbar man arslet av sig på alla möjliga och omöjliga tider, när lönen inte räcker till i allafall?
Varför städar man frenetiskt här hemma, när huset e lika jävla skitet igen efter några timmar?
Varför fantiserar man och drömmer om saker som aldrig kommer ske?
Å varför ler och skrattar man, när man egentligen e skitlessen, trött o bara vill sätta sig i ett hörn o tjuta?

Jodå, jag vet!

Jag vet att jag e pessimistisk och negativ... Å jag vet åxå att i jämförelse med mångt o mycket så har jag det så bra, så bra...
Men det skiter jag faktiskt i just nu!
För idag har jag en sunkig känsla av oro... Och en övertygelse om att det inte spelar ett dugg roll vad jag gör...
Det går åt helskotta iaf!

"Sofflägeochskygglappsmoment"!

Goodbye!

//MK

mks.blogg.se

tankar, funderingar, analyser och åsikter i en enda soppröra!

RSS 2.0