Världens goaste tårta, dammit!:)

5 äggvitor
3 dcl socker
3 dcl ricekrispies

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget, fortsätt vispa tills marängsmeten e blank o "seg"!
Vänd ner ricekrispies.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen på 125 grader i 75 minuter, sen 100 grader i 60 min.

Fyllning:

1 dcl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 gr mörk choklad
50 gr smör
1 dcl florsocker
1 äggula

3 dcl vispad grädde

Vispa ut mjölet i vattnet, koka upp under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i choklad och smör. Rör tills allt är smält. Tillsätt flocksocker och äggula o vispa till en jämnkräm. Bred krämen på ena marängbotten. ( man behöver 2, och hit kan man förbereda dagen innan. Förvara då den krämförsedda botten i kyl under natten).
Vispa grädde och bred över chokladkrämen, lägg andra botten över!
Smält choklad och ringla ett mönster över "lock-botten"!
Stå svalt en stund innan servering!

Lycka till!:)
❤💙💚

MK



Kommentarer
Nina

Så trevligt att se ett inlägg från dig igen det var ju ett tag sen. Har du börjat jobba i Norge än?

2013-07-10 @ 18:47:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mks.blogg.se

tankar, funderingar, analyser och åsikter i en enda soppröra!

RSS 2.0