Denna vecka- ett liv!

Summering av en jäkligt underlig vecka:

Selma blev akut sjuk under Måndagen, fick hemska kramper o skit... Ilfart te veterinären som gjorde allt han kunde för å hjälpa honom...
Dessvärre gick det inte alls, å vår snälle pisse somnade in under natten till Tisdagen!:(
10 år är en lång tid...å helt plötsligt är han bara borta!
Tårar o tandagnissel!:(

Zack har öroninflammation... Å det e en hel ceremoni för att få örondroppar på plats 2 ggr om dagen! Jäkla kravallstolle!
Jösses, vad han kan bröta, min fyrbente älskling!!

Själv har jag bihålsinflammation, hövvevärk o feber..

Tjejerna har värmeutslag över hela sig...

Sonen deppar för att till o med BILEN e sjuk, o numera parkerad hos mekarkunnig bekant!

Det e varmt, det e soligt...riktig sommar...å det e ju väl det... Fattas liksom bara vulkanutbrott, tsunami o drivis enna!

Utöver allt gnäll...

Fick mail från Norge idag, å nu verkar det närma sig med stormsteg! Snart dags å tjäna oljekronor!:)

Finns ljusglimtar åxå... Lite här å var enna!
:)
Äntligen fått en sporre o morot att få igång träningen på allvar igen... Känner mig RIKTIGT motiverad...
Kul grejjer på gång, som känns sådär bra ända in i hjärteroten!:)

Å när det e dags för det... Då ska jag va taggad och peppad så det skriker om det!
Så ere me de!:)

Ha en go fredagkväll!:)

🌺

Världens goaste tårta, dammit!:)

5 äggvitor
3 dcl socker
3 dcl ricekrispies

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget, fortsätt vispa tills marängsmeten e blank o "seg"!
Vänd ner ricekrispies.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen på 125 grader i 75 minuter, sen 100 grader i 60 min.

Fyllning:

1 dcl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 gr mörk choklad
50 gr smör
1 dcl florsocker
1 äggula

3 dcl vispad grädde

Vispa ut mjölet i vattnet, koka upp under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i choklad och smör. Rör tills allt är smält. Tillsätt flocksocker och äggula o vispa till en jämnkräm. Bred krämen på ena marängbotten. ( man behöver 2, och hit kan man förbereda dagen innan. Förvara då den krämförsedda botten i kyl under natten).
Vispa grädde och bred över chokladkrämen, lägg andra botten över!
Smält choklad och ringla ett mönster över "lock-botten"!
Stå svalt en stund innan servering!

Lycka till!:)
❤💙💚

MK

mks.blogg.se

tankar, funderingar, analyser och åsikter i en enda soppröra!

RSS 2.0